De Club

Handbal Domstad is de club in Utrecht waar je wilt handballen. 

 

Eerst even wat historie, zodat je weet waar je terecht komt: De stad Utrecht, en de regio er omheen, kent een rijke handbal historie. Stadsderby’s zorgden tientallen jaren geleden voor spanning en sensatie in de stad, maar helaas zijn deze derby’s verleden tijd, want HMS Handbal is de laatst overgebleven handbalclub in Utrecht Waar in een ver verleden eredivisie handbal een tweewekelijkse werkelijkheid was. 

Sinds augustus 2022 staan wij op onze eigen benen en vallen wij als handbaltak niet meer onder Sportvereniging HMS. Daarom noemen wij ons voortaan Handbal Domstad.

Uiteindelijk komen we allemaal om een goede pot te handballen en dat gebeurt dan ook op verschillende niveaus, zodat er voor iedereen een plek is waar hij/zij zich prettig voelt. Zo gaat Heren 1 komend seizoen spelen in de hoofdklasse (seizoen '22-'23) en wil Dames 1 uitkomen in de tweede klasse (seizoen '22-'23). 
Samen met HV Beertje (de studententak van HMS Handbal) hebben we 4 andere teams die spelen in zowel de wedstrijdsport als breedtesport van de regionale competitie. 
 

 

Handbal Domstad is een kleine (± 100 leden) vereniging waar gezelligheid hoog in het vaandel staat. We vinden het belangrijk om betrokken met elkaar en de vereniging te zijn.

Om dit te realiseren wordt er jaarlijks een openingsdag georganiseerd en 2 verenigingsbrede toernooien (het bitterballen- of oliebollentoernooi). Je snapt dat deze worden afgesloten met een feestje in de kantine met de juiste snacks ;).

Daarnaast organiseert de activiteitencommissie met enige regelmaat andere activiteiten, zoals lasergamen, een pubquiz, (muziek)bingo of gewoon een avondje in de kroeg. Je bent niet verplicht hierbij aanwezig te zijn, maar deelname wordt ontzettend gewaardeerd.  De laatste jaren is zelfs een 'Handbal Domstad on tour’ geboren: een weekje wintersport met handballers.  

Naast de interne activiteiten probeert Handbal Domstad elk jaar op een aantal momenten maatschappelijk betrokken te zijn. Dit kan zijn tijdens sponsoracties, zoals het helpen op sportevenementen, het tappen van biertjes op het bevrijdingsfestival of (zoals afgelopen jaar) het houden van een inzamelingsactie voor de voedselbank. Zo worden niet alleen wij beter van Handbal Domstad, maar ook anderen!    

Nu denk je vast; leuk zo’n reclamepraatje, maar wat wordt er van mij verwacht wanneer ik lid word? Dat is het volgende: er wordt verwacht dat je komt trainen (minimaal 1x per week) en dat je probeert bij alle wedstrijden van je eigen team aanwezig te zijn. De planning van de wedstrijden ontvang je bij aanvang van het seizoen en dat is half september.  Wij spelen een half jaar door (met uitzondering van een vrij weekend rondom kerst) tot eind maart/begin april. 

In de zomer hebben we iets minder contact maar er worden wel beachhandbal-trainingen georganiseerd waaraan je kan meedoen. Soms organiseert een team zelf nog trainingen, maar dat gaat in overleg met het team en de trainer.  Wanneer je wordt ingedeeld in een team zal de teamverantwoordelijke of de trainer contact met je opnemen om je welkom te heten bij de eerste training en je kort het reilen en zeilen van de vereniging uit te leggen.  

Toekomst

In 2021 is er een commissie ontstaan uit een breed gedragen discussie tijdens de ALV. Hieruit is een beleidsplan gekomen wat toont waar we als club over 5 jaar willen staan en hoe we daar willen komen. Lees het hieronder:

Thuisbasis

Sportpark Zuilen
Burgemeester Norbruislaan 680
3555 EZ Utrecht